Världens godaste morotskaka
3 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
1½ tsk malen kanel
1 tsk malen kardemumma
½ tsk malen ingefära
1 nypa salt
1½ dl rapsolja4½ dl rårivna morötter
2. Blanda alla torra ingredienser och rör ner dem i äggsmeten.
3. Tillsätt olja och rårivna morötter.
4. Fyll smeten i en smord och bröad kakform med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
5. Grädda i mitten av ugnen i 150 grader ca 55 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.
6. Låt kakan svalna.
Frosting:
60 g mjukt smör
4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
100 g philadelphiaost1. Vispa alla ingredienser krämigt med elvisp.
2. Bred frostingen över morotskakan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar