Välkommen till min blogg!

Välkommen till min blogg!

lördag 26 februari 2011

Baconlindad kyckling

Den här goda kycklingrätten bjöd min bror och hans sambo på när vi var där och hälsade på. De serverade den med tagliatelle, körsbärstomater och haricot verts. Igår valde jag att göra ugnsbakade rotfrukter till, det passar minst lika bra!

Baconlindad kyckling (4 port)
4 kycklingfileér
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 tsk oregano
Bonjour vitlök och örter
4 breda skivor parmaskinka eller 8 skivor bacon
4 dl matlagningsgrädde
4 msk balsamvinäger
2 msk kycklingfond
2 pressade vitlöksklyftor

1. Krydda kycklingen med salt, peppar och oregano. Bryn i smör i stekpanna.
2. Lägg en klick färskost runt kycklingen och linda in den med en skiva parmaskinka eller två skivor bacon.
3. Lägg kycklingfiléerna i en ugnssäker form.
4. Vispa ihop grädde, balsamvinäger, kycklingfond och vitlök.
5. Häll såsen över kycklingen i formen.
6. Stek i mitten av ugnen i 225 grader ca 15 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar