Välkommen till min blogg!

Välkommen till min blogg!

lördag 26 februari 2011

Päronpaj

Den här päronpajen är enkel att göra och dessutom jättegod. I ursprungsreceptet ska kokosflingor strös över pajen men jag testade även att strö grovhackade hasselnötter över halva pajen och det var nästan ännu godare!

Päronpaj
1 burk konserverade päron
2 dl havregryn
2 dl vetemjöl
2 dl strösocker
1 tsk bakpulver
½ dl sirap
½ dl grädde
150 g smör eller margarin
kokosflingor
(hasselnötter)

1. Smörj en pajform.
2. Skiva päronen och lägg i botten på pajformen.
3. Smält matfettet i en kastrull.
4. Tillsätt övriga ingredienser (utom kokosflingor och hasselnötter) och blanda till en smet.
5. Bred smeten över päronen och strö över kokos och/eller grovhackade hasselnötter.
6. Grädda i 175 grader ca 25 minuter.

Låt svalna och servera vaniljsås, grädde eller glass till.


1 kommentar:

  1. Tack för det fina receptet!!! Jag bakade denna supergoda paj igår och den blev mycket uppskattad av våra gäster./Eva-Britt

    SvaraRadera