Till efterrätt gjorde jag en egen variant av kladdkaka. Jag testade att smälta ner dumle (jag använde dumle på rulle men det går säkert lika bra med vanliga kolor) i smeten och sen toppa med några dumle ovanpå. Det blev riktigt lyckat, hädanefter kommer jag aldrig att nöja mig med vanlig kladdkaka! Mums!
Min dumlekladdkaka
100 g margarin
1 rulle dumle (12 bitar)
2 ägg
2 dl strösocker
½ dl råsocker
1½ tsk vaniljsocker
½ tsk salt
4 msk kakao
1½ dl vetemjöl
kokos
1. Smält margarinet och hälften av dumlebitarna i en kastrull. Låt svalna.
2. Vispa ägg och socker.
3. Tillsätt övriga ingredienser.
4. Smörj en form med löstagbara kanter (24 cm i diameter) och häll i kokosflingor så att de täcker formen.
5. Häll smeten i formen.
6. Tryck ner resterande dumlebitar i smeten.
7. Grädda i 175 grader ca 15 minuter. Kakan ska vara riktigt kladdig!
Servera med vispad grädde!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar