Hawaiigryta (2 personer)
200 g grytbitar av nöt
1 röd paprika
3 msk vetemjöl
1 tsk curry
1 dl vatten
1 dl mjölk
2 dl matlagningsgrädde
1½ dl ananasspad2 vitlöksklyftor
1 köttbuljongtärning
2 tsk soja
½ tsk paprikapulver
svartpeppar
salt
5 ananasringar
1. Bryn grytbitarna i en gryta. Salta.
2. Hacka purjolöken och paprikan, bryn med köttet.
3. Pudra över mjöl och curry.
4. Späd med vätskorna.
5. Blanda i den pressade vitlöken, buljongtärningen och sojan.
6. Smaka av med kryddorna.
7. Låt koka under lock tills köttet är mört, minst 10 minuter.
8. Lägg i ananasskivorna skurna i bitar.
Servera med ris och sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar