Välkommen till min blogg!

Välkommen till min blogg!

torsdag 17 februari 2011

Fiberrika scones

Scones är något av det snabbaste bröd man kan baka, därför fick det bli det när jag blev sugen på bröd igår kväll och inte ville ta upp och tina ur frysen. Scones är allra godast nybakade och rykande varma, helst med smör och sylt eller marmelad!

Fiberrika scones (8 bitar)
1 dl havregryn
1 dl grahamsmjöl
3 dl vetemjöl
½ tsk salt
2½ tsk bakpulver
50 g smör eller margarin
2 dl mjölk

1. Blanda de torra ingredienserna. Finfördela matfettet i blandningen.
2. Tillsätt mjölken och arbeta raskt ihop till en kladdig deg.
3. Klicka ut degen direkt på en plåt med bakplåtspapper och forma två runda kakor, ca 15 cm i diameter.
4. Skär varje kaka i fyra delar och nagga dem.
5. Grädda mitt i ugnen i 250 grader 12-15 minuter.

För extra lyxiga scones kan man tillsätta tex blåbär, hallon eller hackad choklad i degen!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar