Snabba rågbullar (18 st)
50 g jäst
25 g margarin
6 dl vatten
1 tsk salt
½ dl sirap
2 dl havregryn
2 dl grahamsmjöl
6 dl rågsikt
3 dl vetemjöl
1. Smält margarinet, tillsätt vattnet och värm till 37 grader.
2. Smula jästen i en bunke och lös upp den i lite av degspadet.
3. Tillsätt resten av degspadet och övriga ingredienser.
4. Låt jäsa under bakduk i 15 minuter.
5. Knåda degen smidig på mjölat bakbord, tillsätt mer mjöl om det behövs.
6. Dela degen i 18 delar och forma till bullar.
7. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa under bakduk 15-20 minuter.
8. Grädda mitt i ugnen i 225 grader ca 10 minuter.
9. Låt svalna på galler.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar