Mörk chokladmousse (4 port)
125 g mörk choklad
2 äggulor
3 msk florsocker
3 msk kaffe (byt ut mot vatten om du inte vill ha kaffesmak)
3 dl vispgrädde
1. Smält chokladen och låt svalna något.
2. Rör ner äggulorna en i taget i chokladen och rör väl mellan varje. Tillsätt florsocker och kaffe och låt smeten svalna.
3. Vispa grädden, men inte alltför hårt. Vänd ner den i smeten och fördela i portionsskålar eller glas. Ställ kallt.
Vit chokladmousse (4 port)
100 g vit choklad
2 dl vispgrädde
1. Smält chokladen och låt svalna.
2. Vispa grädden och blanda den med chokladen.
3. Fördela den vita moussen över den mörka i portionsskålarna eller glasen och låt stå i kylen några timmar.
Hacka choklad och strö över moussen innan servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar