Det här blir otroligt luftiga och mjuka bullar, som är fantastiskt goda nybakade. Jag gillar russin i bröd men det går bra att utesluta russinen om man inte gillar det.
Rågrussinbullar
35 g smör
3 dl mjölk
1/2 dl mörk sirap
1 tsk salt
1 msk brödkryddor
50 g jäst
1 dl russin
8 dl rågsikt
1. Smält smöret, tillsätt mjölk, sirap, salt och brödkryddor.
2. Värm vätskan till 37 grader.
3. Smula jästen i en bunke och lös upp med degvätskan.
4. Rör ner russin och lite rågsikt i taget till en smidig deg.
5. Jäs degen i bunken under bakduk i ca 30 minuter.
6. Dela degen i 12 bitar på ett bakbord, doppa i rågsikt och jäs under bakduk på plåtar med bakplåtspapper i ca 30 minuter.
7. Grädda bullarna i mitten av ugnen i 225 grader ca 10 minuter.
Vilken temp på ugnen?
SvaraRaderaDet ska vara 225 grader!
SvaraRadera