Den här formfranskan är supergod nybakad och nästan ännu godare rostad!
Min goda formfranska
25 g jäst
2 1/2 dl vatten
1/2 dl olivolja
1/2 msk brödsirap
1 tsk salt
1 dl havregryn
1 dl grahamsmjöl
4 dl vetemjöl
Sesamfrön
1. Smula jästen i en bunke och tillsätt fingervarmt vatten, olivolja, sirap och salt.
2. Tillsätt havregryn, grahamsmjöl och vetemjöl och arbeta degen mjuk och elastisk.
3. Jäs i bunken under bakduk till dubbel storlek i ca 50 minuter.
4. Knåda degen lätt, rulla ut till en limpa och lägg i en brödform med bakplåtspapper.
5. Jäs i formen under bakduk i ca 30 minuter.
6. Pensla limpan med vatten och strö över sesamfrön.
7. Grädda i mitten av ugnen i 220 grader ca 30 minuter. Låt svalna på galler.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar