Välkommen till min blogg!

Välkommen till min blogg!

söndag 13 mars 2011

Ananaspaj

Den här pajen blir syrligt god och inte så söt som andra efterrättspajer kan vara. Det beror delvis på att den innehåller creme fraiche, vilket också gör att den påminner lite om cheesecake i smaken. Det går bra att byta ut ananasen mot andra frukter eller bär, men ananas är min personliga favorit!

Ananaspaj
Pajdeg:
150 g smält margarin
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver

Fyllning:
3 dl krossad och avrunnen ananas
2 dl creme fraiche
½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 ägg

1. Blanda ihop ingredienserna till pajdegen. Tryck ut degen i en pajform.
2. Rör ihop ananas, creme fraiche, socker och vaniljsocker. Tillsätt ägget.
3. Häll smeten i pajskalet.
4. Grädda pajen i 175 grader ca 30 minuter. 

Servera pajen något avsvalnad med vaniljglass!

1 kommentar:

  1. Den här tar vi med oss till Fjällis i sommar på picknick och tittar på solnedgången!! =)

    SvaraRadera