Fläskfilé med färskost
1 fläskfilé, ca 600 g
Salt och peppar
1 gul lök
6 färska champinjoner
250 g mascarpone
2 grönsaksbuljongtärningar
2 dl crème fraiche
3 dl grädde
1 tsk sambal oelek
1 dl mango chutney
1 röd paprika
1. Skär fläskfilén i skivor. Salta och peppra skivorna och bryn i en stekpanna. Lägg dem sedan i en ugnsform.
2. Hacka löken och skär champinjonerna i skivor. Bryn det i stekpannan och lägg över i ugnsformen.
3. Blanda mascarpone, grädde, crème fraiche, sambal oelek, mango chutney och buljongtärningar i en kastrull och låt koka ihop.
4. Skär paprikan i bitar och tillsätt dem i såsen. Låt koka en stund och slå sedan såsen över köttet.
5. Gratinera i 200 grader varm ugn i ca 30 minuter.
Servera med ris och sallad.
Vilken delikatess! Mascarpone har jag aldrig köpt, det måste du lära mig vad det är! Kram /Syrran
SvaraRadera