Hemgjord müsli
3 dl rågflingor
1 dl solroskärnor
1 dl pumpakärnor
1 dl kokosflingor
½ dl linfrön
½ dl grovhackade hasselnötter
½ dl grovhackade mandlar
½ dl råsocker
2 tsk malen kanel
1 dl vatten3 msk rapsolja
1 msk flytande honung
1 dl russin
Flingsalt
1. Blanda rågflingor, havregryn, solroskärnor, pumpakärnor, kokosflingor, linfrön, nötter och mandlar i en stor skål. Rör i socker och kanel.
2. Vispa ihop vatten, olja och honung. Häll ner vätskan i omgångar i müslin och rör om. Använd händerna och krama blandningen så att vätskan fördelas jämnt.
3. Bred ut müslin i en långpanna och rosta den i ugnen i 200 grader ca 20-25 minuter. Rör om flera gånger under tiden så att den blir jämnt rostad och inte bränd. Låt svalna.4. Blanda till sist i russinen (och eventuellt övrig torkad frukt och choklad). Strö lite flingsalt över.
Förvara müslin i burk med tättslutande lock.
Vad mycket olika frön och nötter! Men desto godare!
SvaraRadera