Annelis middagspaj
Pajskal:
1 dl grahamsmjöl
100 g margarin
3 msk vatten
Fyllning:
100 g rökt skinka
4 färska champinjoner
1 gul lök
1 gul lök
1 liten röd paprika
6 broccolibuketter
2 dl riven ost
4 ägg
2 dl mjölk
2 dl matlagningsgrädde
2 dl matlagningsgrädde
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
½ tsk paprikapulver
1. Finfördela margarinet i mjölet till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck eller kavla ut degen i en pajform. Nagga pajskalet och låt det stå kallt ca 30 minuter. Förgrädda det sedan i 200 graders ugnsvärme ca 10 minuter.
2. Skär skinkan, champinjonerna, löken, paprikan och broccolibuketterna i bitar. Bryn dem i en stekpanna och lägg dem i pajformen. Strö över den rivna osten.
2. Skär skinkan, champinjonerna, löken, paprikan och broccolibuketterna i bitar. Bryn dem i en stekpanna och lägg dem i pajformen. Strö över den rivna osten.
3. Vispa ihop ägg, mjölk och kryddor och häll över blandningen i pajformen.
4. Grädda pajen mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills äggstanningen stannat.
4. Grädda pajen mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills äggstanningen stannat.
Servera pajen varm med sallad och vitlöksbaguett.
Mums vad god den såg ut! Du är så duktig!
SvaraRadera