Välkommen till min blogg!

Välkommen till min blogg!

torsdag 21 februari 2013

Norsk iskaka

En fantastiskt god fryst tårta med mandelbotten och daimglass.

Norsk iskaka
Botten:
3 äggvitor
1 1/2 dl strösocker
100 g mandel

Fyllning:
3 äggulor
1 dl strösocker
3 dl vispgrädde
2 st dubbeldaim

1. Mal mandeln.
2. Vispa äggvitorna till ett vitt skum. Vispa ner sockret, lite i taget.
3. Vänd försiktigt ner mandeln i marängsmeten.
4. Bred ut smeten i en springform 22-24 cm i diameter, klädd med bakplåtspapper.
5. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader ca 30 minuter. Låt kallna i formen.
6. Vispa äggulor och socker till fyllningen.
7. Vispa grädden, inte för hårt.
8. Rör ihop äggsmeten och grädden försiktigt.
9. Hacka daimen och vänd ner i smeten.
10. Häll smeten ovanpå bottnen och ställ i frysen i minst 4 timmar.
11. Ta fram och låt tina ca 20 minuter innan servering.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar