Välkommen till min blogg!

Välkommen till min blogg!

lördag 16 februari 2013

Babs

Babs är skotska frukostbröd som påminner om vanliga småfrallor. Supergoda att äta nygräddade med smör!

Babs (12 st)
25 g jäst
1 1/4 dl mjölk
60 g smör
6-7 dl (ca 400 g) vetemjöl
1 tsk salt
1 tsk socker
1 1/4 dl vatten

1. Smula ner jästen i en degbunke. Värm mjölken till max 37 grader, häll den över jästen och rör ut den.
2. Skär smöret i små bitar och blanda med mjölet till en grynig massa. Blanda i salt, socker, jästblandningen och fingervarmt vatten. Knåda degen blank och jämn.
3. Låt jäsa övertäckt i rumstemperatur till dubbel storlek.
4. Dela degen i 12 bitar och rulla till bullar. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper.
5. Jäs övertäckta till dubbel storlek.
6. Grädda på näst nedersta falsen i ugnen i 250 grader ca 12 minuter. Låt svalna på galler.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar