Välkommen till min blogg!

Välkommen till min blogg!

fredag 8 februari 2013

Danskt smörrebröd

Danskt smörrebröd är en matig macka där brödet ska vara så överöst av pålägg att det inte syns. Det här smarriga smörrebrödet passar både att servera som förrätt eller ensamrätt till lunch eller middag. Det kan också göras i minivarianter som plockmat till fördrinken eller på buffé. 

Danskt smörrebröd
Mörkt bröd, t ex danskt rågbröd eller kavring
Smör
Salladsblad
Rostbiff i tunna skivor 
Rostad lök
Cocktailtomater
Cornichons
Riven pepparrot

Remouladsås (till ca 6 smörrebröd):
2 dl majonnäs (alt. 1 dl majonnäs + 1 dl creme fraiche)
1 tsk ljus dijonsenap
2 msk hackad inlagd gurka
1 msk kapris
1/4 tsk gurkmeja
2 msk hackad persilja

1. Blanda alla ingredienser till remouladsåsen, smaka av och låt stå kallt en stund. 
2. Bred smör på brödet. Lägg på ett salladsblad, därefter rostbiff, remouladsås, rostad lök, tomathalvor och chornichons. Toppa med riven pepparrot och lite nymalen svartpeppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar