Välkommen till min blogg!

Välkommen till min blogg!

måndag 7 november 2011

Parmesanhjärtan

Det här tilltugget passar utmärkt till champagne. Det är fina och spröda kex med smak av parmesan och basilika.

Parmesanhjärtan (ca 60 st)
4 dl riven parmesanost
100 g kallt smör
3 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 msk torkad basilika

1. Blanda snabbt ihop ingredienserna till en deg. Låt degen ligga kallt en stund så blir den lättare att hantera.
2. Kavla ut degen till en ca 1 cm tjock platta på mjölat bakbord. Stansa ut hjärtan med ett litet pepparkaksmått. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
3. Grädda i 200 grader ca 10-12 minuter. Låt svalna på galler.

1 kommentar:

  1. Hej!

    Vilken trevlig och tydlig blogg du har! Du har många fina recept som jag verkligen kommer att använda mig av.

    Hälsningar,
    Bagaren

    SvaraRadera