Välkommen till min blogg!

Välkommen till min blogg!

onsdag 9 november 2011

Skurna franska pepparkakor

De här pepparkakorna går blixtsnabbt att göra eftersom degen inte behöver kavlas. Degen går dessutom att frysa och kan plockas fram, skivas upp och gräddas efter behov. Perfekt i julstressen!

Skurna franska pepparkakor (ca 60 st)
2 dl (125 g) sötmandel
200 g margarin eller smör
2 dl strösocker
1 dl ljus sirap
2 tsk ingefära
2 tsk kanel
2 tsk malda nejlikor
1 tsk bikarbonat
ca 6 dl vetemjöl

1. Hacka mandeln grovt.
2. Rör matfettet mjukt och blanda i resterande ingredienser. Arbeta ihop till en smidig deg.
3. Dela degen i 2 delar och forma dem till tjocka rullar. Platta eventuellt till rullarna så att de får en rektangulär form.
4. Linda in rullarna var för sig i plastfolie och lägg kallt i några timmar eller till följande dag. De går även bra att frysa.
5. Ta fram degrullarna och skär i tunna skivor med en vass kniv. Lägg skivorna på plåtar med bakplåtspapper.
6. Grädda i 175 grader ca 12 minuter. Håll koll i ugnen, tiden varierar beroende på hur tunna pepparkakorna är!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar