Välkommen till min blogg!

Välkommen till min blogg!

måndag 28 november 2011

Smulans filmjölksbröd

Det här är ett gott och snabbt bröd som inte behöver jäsa. Jag har utgått från ett recept av Therese Baalack (årets konditor 2004) och gjort en del ändringar efter egen smak. Brödet är perfekt att slänga ihop en måndagmorgon för att starta veckan på bästa sätt!

Smulans filmjölksbröd
2 dl filmjölk
3/4 dl mörk sirap
1/2 dl hasselnötter
1/2 dl linfrön
1/2 dl solrosfrön
1 dl havregryn
1 dl grovt rågmjöl
1 dl grahamsmjöl
2 dl vetemjöl
1/2 msk salt
1 tsk bakpulver
Garnering:
Havregryn
Solrosfrön
Linfrön
Sesamfrön

1. Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke (kan göras dagen före om man har bråttom på morgonen).
2. Tillsätt filmjölk och sirap och blanda ordentligt. Lägg degen i en bakform med bakplåtspapper.
3. Strö över havregryn, solrosfrön, linfrön och sesamfrön och tryck fast dem lätt på brödet.
3. Grädda i 175 grader i ca 55 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar