Välkommen till min blogg!

Välkommen till min blogg!

onsdag 9 november 2011

Blåbärsbullar

Blåbärsbullar är fantastiskt gott tycker jag som både älskar blåbär och kanelbullar. Det svåra när man använder hela blåbär är att få bullarna att hålla ihop och använder man frysta blåbär kan fyllningen lätt bli lite rinnig. Det lättaste vore nog att använda blåbärssylt, vilket jag tänker testa nästa gång!

Blåbärsbullar
1 sats vetedeg (se "Kanelbullar med fördeg")
Fyllning:
75 g mjukt smör
3/4 dl strösocker eller råsocker
1/2 msk kanel
2 dl blåbär
2 msk florsocker
2 msk majsstärkelse
1 ägg
Pärlsocker eller mandelspån

1. Gör vetedegen enligt receptet.
2. Blanda smör, socker och kanel till en krämig fyllning.
3. Kavla ut degen till en stor rektangulär platta, ca 1 cm tjock.
4. Bred ut smörkrämen över degen.
5. Blanda blåbären med florsocker och majsstärkelse i en skål.
6. Strö bären över degen och rulla ihop till en rulle. Skär rullen i ca 3 cm tjocka skivor. Lägg skivorna i bullformar i en muffinsplåt eller på en vanlig bakplåt.
7. Låt bullarna jäsa utan bakduk till dubbel storlek i ca 60 minuter.
8. Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker eller mandelspån.
9. Grädda bullarna i 225 grader ca 10 minuter.

Blåbärsbullar till höger

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar