Välkommen till min blogg!

Välkommen till min blogg!

måndag 26 september 2011

Nougatparfait

Den här desserten innehåller bara tre ingredienser och är väldigt enkel att göra. Den är knäckig men ändå len och god i smaken. Mums för alla glassälskare!

Parfait med mandelkrokant
1 1/2 dl strösocker
100 g sötmandel
3 dl vispgrädde

1. Smält sockret i en stekpanna på medelstark värme. Skaka pannan då och då men rör inte.
2. Hacka under tiden mandeln ganska grovt.
3. Rör ner mandeln i det smälta sockret som ska vara ljusbrunt i färgen. Rör så att det blandas och häll upp massan på ett bakplåtspapper. Låt svalna.
4. Kör krokanten kort i matberedare, stöt i mortel eller hacka med kniv. Den ska bli hackad men inte alltför pulvriserad.
5. Vispa grädden löst. Blanda ner krokanten i grädden. Häll smeten i 6 portionsformar eller i en stor form. Ställ i frysen i minst 3 timmar. Ta fram parfaiten en stund före servering.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar