Välkommen till min blogg!

Välkommen till min blogg!

onsdag 21 september 2011

Galet goda hurtbullar

Det här receptet är taget från Leila Lindholms bakbok "A piece of cake", men jag har gjort om det en del. Bullarna ger massor med energi och är fantastiskt goda till frukost!

Galet goda hurtbullar
Deg 1:
2 1/2 dl kokhett vatten
1 1/2 msk brödkryddor
2 tsk salt
1 dl rågkross
1 dl krossade linfrön
1 dl grovt rågmjöl
1 dl fiberberikade havregryn

Deg 2:
2 dl mjölk
25 g jäst
3/4 dl mörk sirap
1 dl grovhackade hasselnötter
2 dl fiberberikade havregryn
1/2 dl russin
1 dl fint rågmjöl
3 dl rågsikt
2 dl vetemjöl

1. Blanda alla ingredienser till deg 1 i en bunke, täck med plastfolie och låt stå och svälla i rumstemperatur i minst 30 minuter.
2. Värm mjölken till 37 grader.
3. Smula jästen i en bunke och rör ut den med mjölken.
4. Rör ner deg 1 i bunken med jästen.
5. Blanda ner resten av ingredienserna. Degen ska vara väldigt kladdig.
6. Klicka ut bullarna på en plåt med bakplåtspapper. Strö över solrosfrön och lite vetemjöl.
7. Låt bullarna jäsa under bakduk i ca 90 minuter.
8. Grädda i 200 grader ca 20 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar