Välkommen till min blogg!

Välkommen till min blogg!

tisdag 13 september 2011

Lax med krämigt täcke

Lax är både enkelt, nyttigt och gott. Den här gången rörde Erik ihop en jättegod röra och toppade den med. Att använda termometer rekommenderas när man lagar lax, då blir den helt perfekt!

Lax med krämigt täcke
2 bitar laxfilé
1 1/2 dl creme fraiche
1/2 dl riven ost
1 msk riven pepparrot
Pepparmix
Flingsalt
Malen fänkål

1. Rör ihop creme fraiche, ost, pepparrot och peppar.
2. Lägg laxfiléerna i en ugnsform och bred på röran. Strö över flingsalt och malen fänkål.
3. Stick en termometer i laxen och sätt in den i 100 graders ugnsvärme. Låt stå tills innertemperaturen är 52 grader, ca 30 minuter.

Servera laxen med pressad potatis och ärter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar