Välkommen till min blogg!

Välkommen till min blogg!

söndag 18 september 2011

Banankaka med choklad

Den här banankakan är en favorit hemma hos oss. Jag brukar använda olika sorters choklad, den här gången hade jag både mörk choklad och mjölkchoklad med hasselnötter. Man kan även tillsätta hackade nötter för lite extra god smak.

Banankaka med choklad
75 g margarin
2 1/2 dl socker
2 msk mjölk
1/4 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 bananer
100 g choklad (blanda gärna mörk, ljus och vit choklad)
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
Ev. hackade nötter, tex valnötter eller hasselnötter

1. Smält margarinet i en kastrull. Låt svalna.
2. Blanda ner socker, mjölk, salt och vaniljsocker i kastrullen.
3. Dela äggen och blanda i gulorna.
4. Mosa bananerna och hacka choklad och eventuellt nötter. Tillsätt det i smeten.
5. Vänd ner mjölet blandat med bikarbonat.
6. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner i smeten.
7. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter.
8. Grädda i 175 grader, 30-40 minuter. Kakan ska vara lite kladdig i mitten för att bli extra saftig.

Servera banankakan med en klick vispad grädde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar