Välkommen till min blogg!

Välkommen till min blogg!

måndag 24 oktober 2011

Min kantgratäng

Vad gör man med alla kanter som blir kvar efter att ha gjort en smörgåstårta? Jag använde min fantasi och det som fanns i kylskåpet och improviserade ihop den här kantgratängen, ett mellanting mellan en krämig pizza och en stor varm smörgås och den blev nästan oväntat god!

Min kantgratäng
Brödkanter
Rökt skinka
Gul lök
Champinjoner
Paprika
Tomat
Banan
Ananas
2 msk vetemjöl
4 dl mjölk
Riven ost
Curry
Oregano
Pepparmix
Flingsalt

1. Smörj en långpanna eller gratängform i lagom storlek och lägg i brödkanterna. Platta till så att det blir som en botten.
2. Skär skinka, lök, champinjoner och paprika i bitar. Bryn i en stekpanna. Tillsätt mjöl och mjölk, rör om och låt puttra en stund tills det blir som en tjockare sås eller stuvning.
3. Häll stuvningen över brödkanterna. Skär tomat, banan och ananas i bitar och fördela över stuvningen. Strö över den rivna osten. Krydda med curry, oregano, pepparmix och lite flingsalt.

1 kommentar:

  1. Yes! Den fina kantgratängen fick komma med i bloggen! =) Kram S

    SvaraRadera