Välkommen till min blogg!

Välkommen till min blogg!

måndag 10 oktober 2011

Scones

Det är inte mycket som slår nygräddade scones med smör och marmelad. Vi köpte god marmelad i en äkta "English shop" här om dagen och var naturligtvis tvungna att testa marmeladen på scones. Degen blandas ihop på några minuter och receptet ger fina klassiska scones som nästan smälter i munnen. Grahamsmjöl och havregryn i degen ger nyttigare scones, vill man ha mer klassiska scones använder man endast vetemjöl.

Scones
1 dl grahamsmjöl
1/2 dl fiberberikade havregryn
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
2 tsk bakpulver
50 g smör eller margarin
1 1/2 dl mjölk

1. Blanda de torra ingredienserna i en degbunke. Finfördela matfettet i blandningen. Tillsätt mjölken.
2. Arbeta raskt ihop till en kladdig deg. Klicka ut degen till små bullar på en plåt med bakplåtspapper. Det går också bra att dela degen i två delar och klappa ut varje del till en rund kaka, ca 15 cm i diameter. Skär kakorna i fyra delar och nagga dem.
3. Grädda sconesen i 225-250 grader 10-15 minuter. Låt svalna utan bakduk på galler.

Servera med smör och marmelad till soppa eller med en kopp te!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar