Välkommen till min blogg!

Välkommen till min blogg!

måndag 3 oktober 2011

Sirapslimpa

Det här är en enkel men jättegod limpa som håller sig mjuk och saftig i flera dagar.

Sirapslimpa
25 g smör
2 1/2 dl filmjölk
25 g jäst
1 dl mörk sirap
1 tsk salt
3 dl vetemjöl
3 1/2 dl rågsikt

1. Smält smöret och blanda det med filmjölken. Värm till 37 grader.
2. Smula jästen i en bunke och tillsätt degvätskan, sirap och salt.
3. Tillsätt vetemjöl och rågsikt lite i taget tills degen går ihop och blir mjuk och elastisk.
4. Jäs i bunken under bakduk i ca 45 minuter.
5. Forma degen till en limpa och lägg i en bakform eller på en plåt med bakplåtspapper.
6. Jäs under bakduk i ca 40 minuter.
7. Grädda i 200 grader 35-40 minuter. Täck med aluminiumfolie efter halva tiden så den inte blir för mörk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar