Välkommen till min blogg!

Välkommen till min blogg!

söndag 15 maj 2011

Toscapaj

För den som gillar tosca är den här pajen rena drömmen. Jag använde äpplen men andra frukter eller bär går också bra. Cane Syrup är en mörk sirap gjord på rörsocker. Den ger en härligt fyllig smak med en mjuk ton av lakrits, men jag skulle tro att pajen blir god även med vanlig sirap.  


Toscapaj
Pajdeg:
125 g smör eller margarin
3 1/2 dl vetemjöl
1 msk Cane Syrup
2 tsk vaniljsocker
 
Fyllning:
3 äpplen
1/2 dl Cane Syrup
1/2 dl vatten
2 msk potatismjöl
 
Toscasmet:
75 g smör eller margarin
100 g mandelspån
1 dl Cane Syrup
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk

1. Arbeta samman ingredienserna till degen. Tryck ut degen i en pajform och ställ i kylskåp i 30 minuter. Förgrädda skalet i 200° ca 10 minuter.

2. Skala och kärna ur äpplena. Skär dem i bitar och lägg i en kastrull tillsammans med sirap, vatten och potatismjöl. Värm tills frukten mjuknat något. Lägg röran i pajskalet.
3. Blanda samman ingredienserna till toscasmeten i en kastrull och sjud under omrörning tills det tjocknat. Bred smeten över äpplena. Grädda i nedre delen av ugnen i 
200° ca 15 minuter, tills toscan har blivit gyllenbrun. 

Servera ljummen med vaniljsås eller vaniljglass.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar