Muffins
100 g smör
2 dl mjölk
2 ägg
1 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Exempel på fyllning:
Bär (t.ex. blåbär, hallon, körsbär, smultron)
Frukt (t.ex. banan+choklad, äpple+kanel, apelsinsaft)
Choklad (mörk, ljus, vit eller smaksatt)
Russin
Godis (t.ex. dumle, polly, hackade polkagrisar)
1. Smält smöret och tillsätt mjölken.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och pösigt.
3. Rör ner den ljumma vätskan.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt. Vänd ner det i smeten.
5. Placera ut 18 små muffinsformar på en plåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
6. Tryck ner valfri fyllning i muffinsarna.
7. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader ca 12 minuter.
Muffinsarna med en fördjupning i mitten är vita kladdkaksmuffins, se recept nedan. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar