Välkommen till min blogg!

Välkommen till min blogg!

måndag 26 december 2011

Jordnötskakor med ingefära

Småkakor med en oväntat god smakkombination av salta jordnötter, vit choklad och ingefära.

Jordnötskakor med ingefära (ca 40 st)
150 g vit choklad
125 g salta jordnötter
100 g smör
50 g jordnötssmör
1 dl ljust muscovadoråsocker
1 ägg
3 1/2 dl vetemjöl
1 tsk malen ingefära
1 tsk bakpulver
ca 20 jordnötter till dekoration

1. Hacka chokladen och jordnötterna i mindre bitar.
2. Rör smör, jordnötssmör, socker och ägg till en smidig smet.
3. Blanda i mjöl, ingefära, bakpulver, choklad och jordnötter.
4. Rulla till bollar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Tryck fast en halv jordnöt i varje kaka.
5. Grädda i 175 grader i ca 13 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar