Välkommen till min blogg!

Välkommen till min blogg!

måndag 5 december 2011

Hålkakor med brödkryddor

Mjuka hålkakor kan varieras på många olika sätt. Det här är en variant med filmjölk, anis och fänkål som ger en god och traditionell brödsmak.

Hålkakor
25 g jäst
2 1/2 dl filmjölk
1 tsk salt
1 tsk socker
1 tsk malen anis
1 tsk malen fänkål
1 1/2 dl havregryn
1 1/2 dl grahamsmjöl
ca 4 dl vetemjöl

1. Smula jästen i en degbunke. Värm filmjölken till 37 grader. Rör ut jästen i lite av den. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta degen smidig.
2. Låt jäsa under bakduk till dubbel storlek, ca 40 minuter.
3. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 2 delar. Platta ut dem till runda kakor, ca 28 cm i diameter. Ta ut hål i mitten med ett mått.
4. Låt jäsa under bakduk på plåt till dubbel storlek, ca 30 minuter.
5. Grädda kakorna i 200 grader ca 20 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar