Välkommen till min blogg!

Välkommen till min blogg!

måndag 14 oktober 2013

Smulpaj med havregryn

God paj med krispigt smultäcke. Äpplena blir mjuka och goda genom att de värms tillsammans med smör, kanel och socker. Det går också bra att använda smuldegen till andra sorters bär och frukter.

Äppelsmulpaj med havregryn
4 äpplen 
1 msk smör
1 msk strösocker
1 tsk kanel
1 msk vatten
Smuldeg:
3 dl havregryn
3/4 dl strösocker
1 dl vetemjöl
100 g smör

1. Smält ihop smör, socker, kanel och vatten i en kastrull på spisen.
2. Skär äpplena i skivor och lägg dem i kastrullen. Rör runt så alla skivor täcks med kanelblandningen.
3. Fördela äpplena i en smord pajform, ca 28 cm i diameter. 
4. Rör ihop havregryn, strösocker och vetemjöl till smuldegen. Tillsätt kallt smör i bitar och arbeta snabbt ihop till en smulig deg. Strö degen över äpplena.
5. Grädda i 175 grader ca 25-30 minuter.

Servera med vaniljvisp eller glass.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar