Välkommen till min blogg!

Välkommen till min blogg!

onsdag 23 oktober 2013

Enkla maränger

Har du en äggvita över? De här spröda marängerna slänger du snabbt ihop! Gott i marängsvissen, att smula över en chokladdessert eller bara äta som de är. Testa gärna att droppa i någon droppe karamellfärg för festligare maränger.

Maränger (ca 25 st)
1 äggvita
3/4 dl strösocker
ev karamellfärg

1. Vispa äggvitan i en fettfri bunke med elvisp tills den blir hård. Färga eventuellt med karamellfärg.
2. Vispa ner hälften av sockret under kraftig vispning. 
3. Vänd ner resterande socker försiktigt, vispa inte. 
4. Spritsa ut marängsmeten på en plåt med bakplåtspapper. 
5. Grädda längst ner i ugnen i 95 grader ca 60 minuter. Låt marängerna torka ordentligt på plåten i några timmar. Förvara torrt. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar