Välkommen till min blogg!

Välkommen till min blogg!

torsdag 24 oktober 2013

Naanbröd

Fluffigt bröd som passar bra till kryddstark indisk mat.

Naanbröd (10 st)
25 g jäst
1 dl mjölk
1 ägg, uppvispat
2 dl naturell yoghurt
2 msk rapsolja
1 tsk flingsalt
2 tsk strösocker
1/2 tsk bakpulver
7-8 dl vetemjöl
Rapsolja och flingsalt till gräddningen

1. Lös upp jästen i mjölken i en bunke.
2. Blanda ner övriga ingredienser. Arbeta degen ordentligt tills den blir smidig.
3. Låt jäsa under bakduk till dubbel storlek, ca 1 timme.
4. Knåda degen lätt på mjölat bakbord. Dela den i 10 delar. Forma bollar och lägg glest på plåtar med bakplåtspapper. Låt vila 10 minuter.
5. Tryck till bollarna till platta kakor. Låt jäsa under bakduk ca 15 minuter.
6. Pensla bröden med olja och strö över flingsalt.
7. Grädda i 250 grader tills bröden blåst upp sig och fått fin färg, ca 6 minuter.

Servera bröden nygräddade och varma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar