Välkommen till min blogg!

Välkommen till min blogg!

onsdag 16 maj 2012

Dinkelbaguetter

Grova baguetter med nyttigt dinkel som ger god smak och högt näringsinnehåll. Den långa jästiden ger ett smakrikt och luftigt bröd.

Dinkelbaguetter
12,5 g jäst
2 1/2 dl kallt vatten
1/2 tsk salt
1 msk olja
1 dl rågkross
3 dl dinkelmjöl fullkorn
ca 4 dl dinkelsikt

1. Smula jästen i en bunke. Rör ut den i det kalla vattnet. Tillsätt salt, olja, rågkross, dinkelmjöl och det mesta av dinkelsikten. Knåda degen länge, helst i maskin, tills den är smidig. Tillsätt eventuellt mer mjöl under knådningen.
2. Låt jäsa under bakduk ca 2 timmar. Arbeta ner degen i bunken och låt jäsa ytterligare 20-30 minuter i bunken.
3. Ta upp degen på mjölat bakbord och forma 2 stora baguetter eller 4 mindre. Lägg på plåt (gärna baguetteplåt) med bakplåtspapper. 
4. Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter. 
5. Grädda i 225-250 grader ca 15 minuter. Låt svalna under bakduk på galler. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar