Välkommen till min blogg!

Välkommen till min blogg!

torsdag 19 september 2013

Mörkt filmjölksbröd

Saftigt, gott och lättbakat bröd. Laborera gärna med olika sorters mjöl och frön för att variera brödet. Nötter, aprikoser, äpple, russin och lingon är tips på goda variationer.

Mörkt filmjölksbröd
4 dl filmjölk
3/4 dl mörk sirap
1 tsk bikarbonat
1/2 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 dl havregryn
1/2 dl linfrön
1 dl grovt rågmjöl
2 dl grahamsmjöl
3 dl vetemjöl
Havregryn och blandade frön till garnering

1. Blanda filmjölk och sirap ordentligt i en bunke.
2. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop till en jämn smet.
3. Häll smeten i en smord avlång brödform. Strö över havregryn och valfria frön. 
4. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader ca 1,5 timme. Täck med folie om brödet blir för mörkt. Känn med en sticka så att det är torrt innan det tas ut ur ugnen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar