Välkommen till min blogg!

Välkommen till min blogg!

onsdag 4 september 2013

Min goda blandlimpa

Det här brödet innehåller en blandning av olika mjölsorter, perfekt om man vill rensa skåpen lite och dessutom otroligt gott och fiberrikt.

Min goda limpa
25 g jäst
1 dl mjölk
2 dl vatten
1 msk olja
1 tsk salt
1 1/2 dl havregryn
1/2 dl havrekli
1 dl grahamsmjöl
1 dl fint rågmjöl
1 dl rågsikt
ca 2 dl vetemjöl

1. Rör ut jästen i mjölk och vatten. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta degen ordentligt tills den släpper bunkens kanter.
2. Låt jäsa under bakduk i minst 45 minuter.
3. Arbeta ner degen i bunken. Forma till en limpa och lägg den i en smord brödform.
4. Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter.
5. Skåra brödet med en vass kniv.
6. Ställ in brödet i 250 graders ugnsvärme. Grädda i 5 minuter, sänk sedan värmen till 200 grader och grädda i ytterligare 45 minuter.
7. Ta ut brödet ur ugnen, pensla direkt med vatten och strö över lite flingsalt. Låt svalna på galler.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar