Välkommen till min blogg!

Välkommen till min blogg!

onsdag 4 september 2013

Lantbröd med kli

Grovt bröd med havrekli som tillför extra fibrer, vitaminer och mineralämnen. Sirapsvattnet ger en söt skorpa som bryter av den mustiga smaken fint.

Lantbröd med kli
25 g jäst
3 dl vatten
2 dl grovt rågmjöl
1 dl havrekli
1 tsk salt
3 dl vetemjöl
Sirapsvatten:
1 tsk ljus sirap
3/4 dl vatten

1. Lös upp jästen i vattnet.
2. Blanda ner rågmjöl, havrekli, salt och så mycket vetemjöl att degen går ihop, men den får gärna vara lite kladdig.
3. Arbeta degen ordentligt i maskin eller med elvispens degkrokar.
4. Låt jäsa övertäckt i ca 45 minuter.
5. Knåda degen lätt på mjölat bakbord och forma till ett bröd. Lägg brödet på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa under bakduk ca 30 minuter.
6. Grädda i 200 grader ca 40 minuter.
7. Pensla brödet med sirapsvatten direkt när du tagit ut det ur ugnen. Låt svalna på galler.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar