Välkommen till min blogg!

Välkommen till min blogg!

måndag 16 april 2012

Spenat- och laxpaj

Paj som är god att äta både varm och kall. Det gör att den passar lika bra på buffébordet som på picknicken eller som ensamrätt till lunch eller middag.

Spenat- och laxpaj
Pajdeg:
2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
125 g margarin
2 msk kallt vatten

Fyllning:
200 g spenat, färsk eller fryst
200 g kallrökt lax
1 röd lök
5 cocktailtomater
3 ägg
2 dl mjölk
1 dl matlagningsgrädde
1 dl riven västerbottenost
Salt, svartpeppar


1. Blanda vetemjöl och grahamsmjöl. Finfördela margarinet i mjölet till en smulig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform eller en form med löstagbar botten. Nagga och förgrädda pajskalet i 200 grader ca 10 minuter.
2. Tina spenaten om du använder fryst spenat. Skär laxen i bitar och hacka lök och spenat. Fyll pajskalet med spenat, lax och lök.
3. Vispa ihop ägg mjölk och grädde. Salta och peppra. Häll äggstanningen över fyllningen i pajskalet.
4. Halvera tomaterna och fördela dem över pajen. Strö över riven ost.
5. Grädda i 200 grader 30-40 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar