Välkommen till min blogg!

Välkommen till min blogg!

onsdag 11 april 2012

Cheesecake med lax och pepparrot

En god cheesecake som passar perfekt på buffébordet och som med fördel kan förberedas dagen innan. Lax och pepparrot är en bra kombination och tårtan är krämig och lite salt och syrlig på samma gång.

Cheesecake med lax och pepparrot
Botten:
250 g kavring
75 g smält smör

Fyllning:
200 g kallrökt lax
1 rödlök
1/2 dl hackad dill
 2 msk riven pepparrot
250 g kesella
3 dl gräddfil
4 st gelatinblad
Svartpeppar, salt

Garnering:
Kallrökt skivad lax
Citron
Dill

1. Smula brödet i en matberedare eller riv det på ett rivjärn. Blanda eller mixa ihop med det smälta smöret. Tryck ut smulorna i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Ställ formen minst 1 timme i kylen.
2. Finhacka laxen och löken. Blanda med dill, pepparrot, kesella och det mesta av gräddfilen.
3. Blötlägg gelatinet i kallt vatten 5 minuter. Lyft upp och låt smälta på svag värme i en liten kastrull. Ta från värmen och blanda i resten av gräddfilen.
4. Rör noga ner gelatinsmeten i laxröran. Smaka av med svartpeppar och salt.
5. Bred ut fyllningen över bottnen. Täck med plastfolie och låt stå i kylen i minst 4 timmar, gärna över natten.
6. Ta ut cheesecaken en stund före servering. Garnera med lax, citron och dill.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar