Välkommen till min blogg!

Välkommen till min blogg!

tisdag 10 april 2012

Chokladmoussetårta

Den här tårtan är rena drömmen för en chokladälskare. Den har en botten av kladdig chokladkaka som täcks av ett lager krämig chokladmousse. Pistaschnötter och krossad maräng på toppen ger sälta och söt krispighet på samma gång. Gör gärna tårtan en dag innan den ska serveras så blir den som godast.

Chokladmoussetårta
Till påsk garnerades tårtan med godisägg
Botten:
2 ägg
100 g smält smör
1 dl vetemjöl
2 dl strösocker
3 msk kakao
1 1/2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
100 g smält mörk choklad

Mousse:
2 1/2 dl vispgrädde
2 ägg
2 msk flytande honung
100 g mörk choklad
100 g mjölkchoklad
50 g smör

Hackade saltrostade pistaschnötter
Krossade maränger

1. Rör samman alla ingredienser till botten. Häll smeten i en smord springform, ca 24 cm i diameter. Grädda i 175 grader ca 20 minuter. Känn efter med en sticka, kakan ska vara lite kladdig i mitten. Låt svalna och ställ kallt i minst 1 timme.
2. Vispa grädden till moussen luftig. Vispa ägg och honung pösigt.
3. Smält chokladen och rör ner smöret. Rör ordenligt till en jämn smet och vänd ner den i äggsmeten. Vänd till sist försiktigt ner den vispade grädden.
4. Låt botten vara kvar i formen. Strö över en nypa flingsalt och bred sedan över chokladmoussen. Ställ tårtan kallt i några timmar, gärna över natten.
5. Garnera tårtan innan servering med hackade, saltrostade pistaschnötter och krossade maränger.

Servera med vispad grädde och gärna bär eller hallonkompott.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar