Välkommen till min blogg!

Välkommen till min blogg!

tisdag 10 april 2012

Rågknäcke

Grovt knäckebröd som passar bra på buffén till påsk och midsommar. Gott till sillen eller med gubbröra på. Eller varför inte baka ut dem till små rundlar eller rektangulära sticks och servera till ostbrickan!

Rågknäcke (10 stora kakor)
10 g jäst
2 1/2 dl mjölk (37 grader)
3 dl grovt rågmjöl
1 tsk salt
1 tsk strösocker
1/2 dl solroskärnor
2 dl vetemjöl fullkorn
Till utbakning:
Ca 1 dl grovt rågmjöl
Sesamfrön
Flingsalt

1. Lös upp jästen i mjölken. Tillsätt rågmjöl, salt, socker, solroskärnor och vetemjöl. Arbeta ihop till en deg. Täck med bakduk och låt jäsa ca 45 minuter.
2. Ta upp degen på en arbetsbänk mjölad med grovt rågmjöl. Dela degen i 10 delar och kavla ut tunna rundlar med kruskavel, ca 20 cm i diameter.
3. Strö på sesamfrön och flingsalt. Kavla över ytan så att de fastnar.
4. Lägg över rundlarna på plåtar med bakplåtspapper. Grädda i 250 grader ca 5-8 minuter tills de fått lite färg. Låt kallna på galler. Bryt i bitar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar