Välkommen till min blogg!

Välkommen till min blogg!

måndag 16 april 2012

Quiche Lorraine Deluxe

Här har jag gjort min egen variant av den klassiska franska ost- och skinkpajen Quiche Lorraine.

Quiche Lorraine Deluxe
Pajdeg:
2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
125 g margarin
2 msk kallt vatten

Fyllning:
150 g rökt skinka
1 röd lök
8 broccolibuketter
2 morötter
6 cocktailtomater
3 ägg
2 dl mjölk
1 dl grädde
2 dl riven västerbottenost
1 tsk torkad oregano
3 krm paprikapulver
1/2 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar


1. Blanda snabbt ihop ingredienserna till pajdegen och tryck ut den i en pajform. Nagga och förgrädda i 200 grader ca 10 minuter.
2. Hacka löken, skala och hyvla morötterna i fina remsor och skär skinka och broccoli i bitar. Halvera tomaterna. Fördela alltsammans i pajskalet.
3. Vispa samman ägg, mjölk, grädde och kryddor. Blanda med 1 dl av den rivna osten. Häll blandningen över fyllningen i pajskalet. Strö över resten av osten.
4. Grädda i 200 grader ca 30-40 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar