Välkommen till min blogg!

Välkommen till min blogg!

måndag 16 april 2012

Makroner

Makroner eller macarons är små franska bakverk som är som en blandning av mandelbiskvier och maränger ihoplagda två och två med smörkräm mellan. Färg och fyllning går att variera i det oändliga, jag gjorde dem gula för att de skulle serveras på påsken. De här kakorna är makalöst goda och söta i dubbel bemärkelse!


Makroner
70 g äggvita
30 g strösocker
70+95 g florsocker
95 g mandelmjöl
Gul karamellfärg

Citronfyllning:
100 g rumsvarmt smör
1 1/2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula
1 tsk citronsaft
Gul karamellfärg

Chokladfyllning:
100 g rumsvarmt smör
1 1/2 dl florsocker
1 äggula
2 msk kakao

1. Vispa äggvitan fluffig. Tillsätt strösocker och 70 g florsocker, vispa till en fast maräng.
2. Blanda mandelmjöl och 95 g florsocker och sikta ner det i marängen.
3. Blanda försiktigt till en jämn smet och droppa i karamellfärg tills önskad färg uppnås.
4. Spritsa ut rundlar stora som femkronor på en plåt med bakplåtspapper (använd gärna silikonduk så lossnar de lättare efter gräddning). Låt vila på plåten i minst 45 minuter så spricker kakorna inte lika lätt.
5. Grädda i 150 grader 15-20 minuter. Låt kallna innan de lossas från plåten.
6. Rör ihop ingredienserna till önskad fyllning och fördela fyllningen på undersidan av hälften av kakorna. Lägg på den andra hälften som lock.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar