Välkommen till min blogg!

Välkommen till min blogg!

söndag 3 juli 2011

Blåbärspaj med kolasmak

Jag har nyligen upptäckt en ny bakfavorit, nämligen muscovadoråsocker. Det finns både ljust och mörkt men det är bara det ljusa jag har testat hittills. Det ljusa ger en smak av smörkola medan det mörka ska dra lite åt lakritshållet.

Blåbärspaj är alltid gott men den här pajen är något utöver det vanliga. Kolasmaken blir ljuvlig tillsammans med blåbären! Jag testade också att lägga äppelskivor över halva pajen och strö lite kanel över, vilket också blev väldigt gott.

Blåbärspaj med kolasmak
5 dl blåbär
1 1/2 dl ljust muscovadoråsocker
2 msk potatismjöl
Deg:
125 g kallt smör
2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
1 1/2 dl strösocker
2 msk ljust muscovadoråsocker
1 msk vatten

1. Börja med pajdegen. Skär smöret i bitar och blanda det med mjöl, socker och muscovadoråsocker.
2. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en smidig deg.
3. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Ställ i kylen i 30 minuter.
4. Blanda muscovadoråsocker och potatismjöl i en bunke. Tillsätt blåbären och rör runt. Häll ut blåbären i pajformen.
5. Grädda pajen mitt i ugnen i 175 grader ca 30 minuter.

Servera med vaniljvisp eller vaniljglass!

1 kommentar:

  1. Musco-vadå-råsocker skulle jag kalla det som aldrig hört talas om det sockret! =)

    SvaraRadera