Välkommen till min blogg!

Välkommen till min blogg!

söndag 3 juli 2011

Ugnsstekt fläskfilé med sommarsallad

Nu i sommarvärmen känns det fräscht att skippa potatisen och servera en bit kött enbart med en sallad. Erik stod för tillagningen av köttet och jag gjorde salladen. Fläskfilén blev så saftig och mör att den nästan smälte i munnen och smaken var otroligt god, han kan mästerkocken min!

Ugnsstekt fläskfilé med sommarsallad
ca 300 g fläskfilé
1 rödlök
6 cocktailtomater
6 färska champinjoner
Creme fraiche
Ost

Marinad:
Olja
Sweet chilisås
Hickorysås
Honung
Vitlök
Hickorysalt
Grillkrydda
Pepparmix

Sommarsallad
Isbergssallad
Tomat
Gurka
Fetaost
Honungsmelon
Nektarin
Rosépeppar

1. Börja med att blanda ihop ingredienserna till marinaden i lämpliga mängder i en plastpåse. Skär fläskfilén i två bitar och låt den marinera i plastpåsen i minst 30 minuter.
2. Bryn fläskfilén snabbt i en grillpanna runt om och lägg i en ugnsform.
3. Hacka rödlöken och dela cocktailtomaterna och champinjonerna i bitar. Stek lök och champinjoner hastigt. Fördela lök, champinjoner och tomater runt fläskfilén i ugnsformen.
4. Klicka över lite creme fraiche och hyvla över några ostskivor över fläskfilén.
5. Stick en stektermometer i den tjockaste delen av köttet. Stek i ugnen i 200 grader tills termometern visar 65 grader. Ta ut köttet och låt det vila i ca 10 minuter täckt med aluminiumfolie.
6. Skölj ingredienserna till salladen, skär i lämpliga bitar och blanda ihop i en skål. Strö över rosépeppar.

Servera fläskfilén med salladen, baguette med vitlökssmör och eventuellt en klick bearnaisesås!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar