Välkommen till min blogg!

Välkommen till min blogg!

tisdag 4 december 2012

Vallmofrallor

Supergoda klassiska frallor med rågsikt. Jag har även blandat i vetekli och havregryn i degen för att få mer fibrer i brödet och vetemjöl special för att degen ska jäsa lite bättre.

Vallmofrallor (20 st)
50 g jäst
50 g smör
3 dl mjölk
2 dl vatten
1/2 dl brödsirap
2 tsk salt
2 dl havregryn
1 dl vetekli
6 dl rågsikt
ca 3 dl vetemjöl special
1 uppvispat ägg
Vallmofrön

1. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölk och vatten och värm till max 37 grader.
2. Rör ut jästen i degspadet i en bunke.
3. Tillsätt sirap, salt, havregryn, vetekli, rågsikt och så mycket vetemjöl att degen blir lätthanterlig. Arbeta degen ordentligt.
4. Jäs under bakduk minst 40 minuter, gärna längre.
5. Knåda degen smidig på mjölat bakbord och dela den i 20 delar. Rulla till runda bullar och lägg på plåt med bakplåtspapper.
6. Låt jäsa övertäckta i 30 minuter.
7. Pensla med uppvispat ägg och strö över vallmofrön.
8. Grädda i 225 grader ca 10 minuter tills de fått fin färg. Låt svalna på galler under bakduk.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar