Välkommen till min blogg!

Välkommen till min blogg!

fredag 24 februari 2012

Müslirutor

Fiberrikt frukostbröd där smaken varierar beroende på vilken müsli man använder. Jag föredrar fruktmüsli och brukar tillsätta extra russin och havregryn i mitt bröd. Man kan även byta ut 1/2 dl av vattnet mot apelsin- eller äppeljuice för en friskare smak.

Müslirutor (18 st)
50 g jäst
5 dl vatten, 37 grader
1 msk rapsolja
2 tsk salt
2 msk sirap
2 dl havregryn
2 dl müsli
1 dl russin
4 dl grahamsmjöl
ca 4 dl vetemjöl

1. Rör ut jästen med vattnet i en bunke. Arbeta in övriga ingredienser och så mycket vetemjöl att degen blir smidig. Knåda noga, täck med bakduk och jäs 30 minuter.
2. Stjälp upp degen på mjölat bakbord eller direkt på mjölat bakplåtspapper på en plåt. Platta ut degen med mjölade händer till en rektangel 1-2 cm tjock och skär i bitar. Täck med bakduk och jäs 20 minuter. 
3. Grädda i 225-250 grader 10-15 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar