Välkommen till min blogg!

Välkommen till min blogg!

tisdag 10 januari 2012

Gratinerade havskräftor

Nyårsmiddagen inleddes med gratinerade havskräftor till förrätt. Erik stod för tillagningen och det är sällan han misslyckas i köket, den här gången glänste han till och med lite extra :) Kryddsmöret med örter var otroligt gott och man ville inte gå miste om en enda liten del av havskräftan. En bra start på en fantastisk middag!

Gratinerade havskräftor
8 havskräftor, råa
Kryddsmör:
250 g smör
8 vitlöksklyftor
2 msk hackad färsk basilika
2 msk hackad färsk timjan
2 dl finklippt färsk dill
2 msk pressad citron
Salt och vitpeppar
Dillkvistar till garnering

1. Smält smöret och låt det svalna.
2. Dela kräftorna och ta bort magsäck och tarm. Lägg dem med köttsidan upp i en ugnsfast form.
3. Pressa vitlöksklyftorna. Blanda ner pressad vitlök, örtkryddor och citronsaft i smöret. Smaka av med salt och peppar.
4. Bred kryddsmöret över kräftorna och gratinera i 250 grader 5-7 minuter.
5. Garnera med dillkvistar.

Servera med baguette med vitlökssmör, limeaioli och gärna ett glas champagne.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar